BxLUG groupe des utilisateurs de GNU/Linux de Bruxelles

Espace membres

Rubric - Association

Inleiding & Historiek van de BxLUG

Maar wat is nu eigenlijk de BxLUG ?

De Bruxelles Linux User Group A.S.B.L. is een vereniging opgericht in april 1999 die officieel gestalte kreeg op 17 december 1999 en waarvan het doel de promotie van GNU/Linux en de vrije software is in de Brusselse regio. Voor bijkomende "wettelijke" informatie, kan u hier onze statuten lezen.

Doelstellingen

Ons doel is om de gebruikers GNU/Linux te helpen ontdekken en hen te helpen bij het gebruik ervan. Tevens willen we een ontmoetingsforum zijn voor ondernemingen die geïnteresseerd zijn in Linux en voor ondernemingen die GNU/Linux diensten aanbieden.

Daarenboven nemen we deel aan verschillende Linux projecten in de Brusselse regio, zowel op cultureel, verenigings-, onderwijs- en professioneel vlak. Citeren we als voorbeeld de samenwerking met Moving Arts Studio a.s.b.l. voor het opluisteren van een multimedia workshop, of nog de organisatie van de Linux Demo Day Brussel in 1999 en 2000.

Activiteiten

Maar natuurlijk is er meer ! Wat zou een GNU/Linux gebruikersvereniging zijn zonder … gebruikers ;-) Wij bieden het volgende :

Onze activiteiten zijn open voor iedereen. De enige vereiste is dat je je goed humeur meebrengt en … de Open Geest, de GNU/Linux geest :-) In de mate van het mogelijke ('t is te zeggen heel vaak) is de toegang vrij en gratis.

Onze activiteiten hebben plaats in een gemoedelijke sfeer, altijd goed gehumeurd en in alle eenvoud.

Dus, waarom nog twijfelen ? Kom en vervoeg ons in het GNU/Linux en Vrije Software avontuur !

Bienvenue dans le monde du libre